Vive La France

Nu stiu daca mai tineti minte voi povestea aceea cu un prieten de-al meu care a plecat el cu boceluta -n spate sa se faca mare doctor in inginerie tocmai pe taramuri frantuzesti. Ei bine vorbesc cu amicul la telefon in ajun de ziua Frantei. Ma asteptam sa fie vesel ca se lasa cu chef mare, dar cand colo el imi spune ca abia asteapta sa vina acasa in vacanta.

Ma gandesc eu ca ar trebui sa identific sursa neplacerilor lui si il trag un pic de limba. Ce facuse ‘mnealui? Isi cumparase masina! Bravo, o sa ziceti voi repede. Nu va grabiti! Isi cumparase o masina de la un tunisian. E stiut ca francezii se feresc de magrebieni ca ala negru de tamaie. Dar ardeleanul meu s-a gandit ca ar fi o afacere buna. Asa a ajuns el in posesia unei masini al carei proprietar nu este nici el nici tunisianul si care acum se afla intr-un service pentru ca s-a stricat.  Pentru aceasta masina trebuie sa plateasca si asigurarea, ca deh… nici la francezi sistemul  nu-i perfect.

Dar nu-i asta necazul lui cel mai mare. Problema este de fapt BEREA! Da, da, ati inteles bine, BEREA! Ca este la sticla de 250 ml si e cam naspa. Cand vorbim despre bere, naspa inseamna ori ca e prea slaba ori costa prea mult. Se pare ca la frantuzi indeplineste ambele „calitati”.

Animata de un puternic simtamant patriotic, i-am promis amicului ca il astept la aeroport cu PET-ul de 2 litri in loc de paine si sare.

Fie berea cat de rea tot mai buna-n tara mea.

Reclame

2 comentarii

Din categoria Cu si despre prieteni

2 răspunsuri la „Vive La France

  1. Hehe… am mai auzit si eu de cazuri in care celor plecati prin strainezia li s-a facut dor de te miri ce nimicuri din tara. De fapt cred ca odata ce nu mai esti acolo unde te-ai nascut si ai crescut… iti e dor de orice. Am auzit de unii care au ajuns asa jalnici ca li s-a facut dor sa asculte manele. :-s

  2. ramo

    :))) Sper sa nu fie cazul amicului, ca altfel o sa-l facem sa-i fie dor de Franta… 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s